Kranmärkt så klart! 

Med ett av världens bästa och godaste kranvatten är det lätt att välja kranvatten istället för buteljerade/förpackade drycker.
Kranvatten är dessutom bäst för både miljön och din plånbok.

För oss på Gästrike Vatten är det självklart att vara kranmärkta. Det innebär att vi enbart serverar kranvatten på våra anläggningar och vid aktiviteter som vi själva arrangerar. Dessutom uppmuntrar vi våra kommuner och samarbetspartners så att de också ska välja kranvatten och därmed kvalificera sig för att bli Kranmärkta.

Kranvattnet är Sveriges mest kontrollerade och miljövänliga livsmedel. Det är livsviktigt för oss och något som vi måste skydda och värna! Vi hoppas kunna inspirera våra ägarkommuner samt lokala organisationer, företag, föreningar och event att tänka till kring sin vattenanvändning och välja kranvatten framför flaskvatten, säger Lena Blad, VD på Gästrike Vatten.

Mycket att vinna på att välja kranvatten

Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten eller andra
buteljerade drycker.
Faktum är att flaskvatten är 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Snittpriset på vatten inom Gästrike Vatten är 9 öre per liter! Det är alltså både en ekonomisk fråga och en miljöfråga. Med Kranmärkning visar du och ditt företag dessutom att ni tar ansvar för en hållbar utveckling.

Vill du att ditt företag, organisation, förening eller event ska kranmärkas?

Du är välkommen att kontakta Therese Staff eller Jessica Zetterholm, så hjälper vi dig med råd och tips om hur du går tillväga!

Här hittar du mer information om Kranmärkt och vad som krävs för att erhålla Kranmärkningen »


Om Kranmärkt
Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.
Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten men lanserades i och med Världsvattendagen den 22 mars 2017 som en nationell hållbarhetsmärkning.
Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.
Kranmärkningen är ingen licens. Svenskt vatten och Gästrike Vatten kommer inte att granska kranmärkta aktörer, byggnader eller event. Det handlar istället om att uppmuntra fler att vilja ta ställning för vårt kranvatten och agera hållbart.

Här kan du läsa mer om hur du använder vattnet smart »
 

Sidan skapad 2017-12-11 11:38:57
Senast ändrad 2019-12-06 14:01:15