Gästrike Vatten

Skolinformation

Här finns information om studiebesök samt länkar till filmer och webbplatser där du och dina elever kan hämta kunskap om vår viktiga naturresurs vattnet.

Barn ligger på marken där de har ristat av jordklotet med markkritor.

Studiebesök

För tillfället kan vi tyvärr kan vi inte erbjuda studiebesök i något av våra verk eller anläggningar. Vi hoppas kunna erbjuda denna möjlighet igen i framtiden.

Vi hoppas att ni ändå vill prata med barn och ungdomar om vatten och avlopp och hänvisar till den skolinformation som finns nedan.

Utbildningsmaterial

Varifrån kommer vårt kranvatten? Hur renas det och vad är en vattentäkt? Allt det och mycket mer får ni svar på i nedan material från vår branschorganisation Svenskt Vatten.

Vattenskolan

För lärare och barn på mellanstadiet. Följ med grodan Kai på en resa längs vattnets väg och lär dig om vattnets kretslopp. Här hittar du även lärarhandledningar och ett quiz.

Fakta om vatten

Tänk dig en dag utan vatten. Hur skulle den se ut? Här kan du lära dig massor om vatten, till exempel hur dricksvatten produceras, vad som händer i reningsverket och tips på hur du kan ta hand om vårt vatten. För vatten är ju faktiskt det viktigaste som finns.

Vattnets kretslopp

Vi dricker samma vatten som dinosaurierna drack och det vatten som vi använder i dag är ett lån från kommande generationer. Jordens vatten förbrukas inte. Det lånas, används och återförs till vattnets eviga kretslopp.

Filmer

Här hittar du många filmer om hur vi kan värna om vårt vatten, vad vi behöver tänka på och vart vatten kommer ifrån.

Senast ändrad: