Meny

Vi är på god väg men vi behöver fortfarande din hjälp!


Gävleborna fortsätter spara vatten, totalt i hela kommunen har vi hittills minskat med 2 %. Vår önskan är att vi kan spara mer eftersom grundvattennivån fortfarande är låg.
Vår nya anläggning där vi vattnar Valboåsen med renat å-vatten är snart igång. Fortsätt att använda vattnet smart, både hemma och på jobbet! Varenda droppe räknas. 

Vi ser ännu ingen tydlig ökning av grundvattennivån, men den har stabiliserat sig. Det betyder att den har planat ut men gör att vi måste fortsätta hjälpas åt att spara vatten i flera veckor till, säger Johanna Harrysson chef för vattenproduktionen på Gästrike Vatten.

Tekniska lösningar
Vi har tekniska lösningar i gång för att höja grundvattennivån, exempelvis en ny anläggning där vi vattnar Valboåsen med renat å-vatten. Den nya anläggningen beräknas vara igång inom en månad, och den ska då hjälpa till att öka grundvattennivån.
Grundvattnet är fortfarande mycket lågt efter den torra våren, sommaren och hösten. Vi har dessutom stängt av en brunn vid vattenverket för att säkra vattnet efter en lastbilsolycka med ett dieselutsläpp.

Tipsa oss om hur du sparar vatten
Tipsa Gästrike Vatten om hur du sparar vatten! Skicka oss e-post och berätta hur du gör hemma eller på jobbet så har du chans att vinna en regnponcho! Bifoga gärna bild. Läs mer på www.gastrikevatten.se

Här sparar vi vatten
Uppmaningen att spara vatten gäller dig som bor eller arbetar i stadsdelarna: Oppala, Björke, Åbyggeby, Hille, Forsby, Strömsbro, Sätra, Näringen, norr, centrum, söder, Brynäs, Andersberg, Hemlingby, Bomhus, Karskär, Hagaström samt Valbo, Forsbacka och Hedesunda.

Kontakt
Mats Linder, chef produktion Gästrike Vatten finns tillgänglig för frågor fram till klockan 15:00 idag torsdag.
mats.linder@gastrikevatten.se 026 17 51 25.
www.gastrikevatten.se

Sidan skapad 2014-10-30 11:42:05
Senast ändrad 2014-10-30 11:43:28