Meny

Tack för att du sparar vatten!

Nu har vi sparat vatten i stora delar av Gävle kommun sedan den 6 oktober. Invånare och företag i Hedesunda och Valbo har sparat väldigt bra, 6 % respektive 9 %. Men vattenmätarna i övriga delar av kommunen fortsätter snurra på nästan som förut. 

Vi tackar dig som sparar vatten och hoppas nu att hela kommunen ska komma i kapp Hedesunda och Valbo. Fortsätt att använda vattnet smart, både hemma och på jobbet! Varenda droppe räknas.

Vi har ett bra utfall i Hedesunda och ett mycket bra resultat i Valbo. I övrigt har vi ännu ett svagt utfall, säger Mats Linder chef för produktion på Gästrike Vatten. Men om inte alla hade hjälpts åt att spara vatten hade förbrukningen varit högre, fortsätter en tacksam Mats.

Regnet som kommit har bidragit en del för att höja grundvattennivån. Den sjunkande trenden har planat ut och vänt. Men det kommer att ta veckor, troligen månader innan grundvattennivån är återställd. Vi meddelar när du inte behöver spara på vattnet längre.

Grundvattnet är fortfarande mycket lågt efter den torra våren, sommaren och hösten. Vi har dessutom stängt av en brunn vid vattenverket för att säkra vattnet efter en lastbilsolycka med ett dieselutsläpp.
 

Här sparar vi vatten

Uppmaningen att spara vatten gäller dig som bor eller arbetar i områdena: Oppala, Björke, Åbyggeby, Hille, Forsby, Strömsbro, Sätra, Näringen, norr, centrum, söder, Brynäs, Andersberg, Hemlingby, Bomhus, Karskär, Hagaström samt Valbo, Forsbacka och Hedesunda. Länk karta Gävle.
 

Tekniska lösningar

Vi har flera tekniska lösningar i gång för att höja grundvattennivån, exempelvis vattnar vi Valboåsen med renat å-vatten.
 

Så här sparar jag vatten

Tipsa Gästrike Vatten om hur du sparar vatten! Skicka oss e-post och berätta hur du gör hemma eller på jobbet, bifoga gärna bild. Läs mer.
 

Kontakt

Mats Linder, chef produktion Gästrike Vatten finns tillgänglig för frågor fram till klockan 15:00 idag fredag 24 oktober.
mats.linder@gastrikevatten.se 026 17 51 25.
www.gastrikevatten.se

Sidan skapad 2014-10-24 09:06:50
Senast ändrad 2014-10-30 11:43:16