Meny

Spara vatten i Gävle är över


Nu är det fritt fram att njuta av ett julbad och att tvätta bilen ren igen! Grundvattennivån är på väg upp och vi startar den brunn vid vattenverket som varit stängd under hösten efter ett dieselutsläpp.

Vi vill tacka för all hjälp att använda vattnet smartare. Naturligtvis ska du fortsätta använda vattnet smart i vardagen men det känsliga läget är nu över, säger Lena Blad chef Teknik och utveckling på Gästrike Vatten.

Tillsammans sparade gävleborna cirka 575 000 liter vatten per dygn. Om vi slår ut det på antalet invånare så blir det nästan sex 10-liters hinkar vatten per person och vecka.

Det var den 6 oktober som Gästrike Vatten uppmanade dig som bor i Gävle, Valbo, Forsbacka och Hedesunda att spara vatten.
Orsaken till uppmaningen om sparsamhet var de låga grundvattennivåerna efter den torra sommaren och hösten. I Gävle hade vi dessutom stängt en brunn efter en dieselolycka i september.

Snabb sanering och positiva resultat från vår löpande kontroll efter dieselolyckan gör att brunnen nu kan startas. Vi har bland annat satt sju grundvattenrör där vi tar vattenprover nära olycksplatsen. Vattenprover kommer att tas under lång tid för att säkra en bra vattenkvalitet nu och i framtiden.
Vi arbetar intensivt på flera olika sätt för att med teknik öka mängden grundvatten till Gävle.

Tack för hjälpen att spara vatten i höst!
 
Välkommen med dina frågor
Lena Blad, chef Teknik och Utveckling Gästrike Vatten finns tillgänglig för frågor fram till klockan 1400 idag fredag.
Kontakta Lena via kommunikationsassistent Therese Staff på Gästrike Vatten.
therese.staff@gastrikevatten.se 026 17 51 21
www.gastrikevatten.se
Sidan skapad 2014-12-19 07:34:25
Senast ändrad 2014-12-19 08:14:03