Gästrike Vatten

Toa-reportage spolade roll

Nyligen publicerade Gefle Dagblad ett reportage där man uppmärksammade problem med våtservetter som spolas ned i toaletten. På bara några dagar har vi märkt stor skillnad - tack!

Våtservetter får avloppspumpar att stanna

Våtservetter får avloppspumpar att stanna

Nyligen publicerade Gefle Dagblad ett reportage där man uppmärksammade problem med våtservetter som spolas ned i toaletten. Våtservetter löser inte upp sig i vattnet så som toalettpapper gör. De trasslar ihop sig och fastnar i avloppspumpar och därför hör de inte hemma i toaletten.

– Vi har en entreprenad som pågår där de provisoriska pumparna stannar flera gånger per dag på grund av våtservetter. Våtservetter är ett generellt problem i avloppssystemet, säger Marcus Tilja, projektledare på Gästrike Vatten.

Reportage gav effekt direktl

Redan några dagar efter reportaget i Gefle Dagblad så märks skillnad, pumparna har "bara" stannat två gånger per dag i entreprenaden i jämförelse med sex gånger per dag innan reportaget publicerades. Det är roligt att se att ett reportage får så stor genomslagskraft att man märker skillnad på bara några dagar. Det spolar roll vad du gör hemma!

– Det skulle vara roligt att se en månad med bara toalettpapper, kiss och bajs. Tänk vad det skulle underlätta vårt jobb, säger Nicklas Sundqvist, driftansvarig på Duvbackens reningsverk.


Till toppen