Gästrike Vatten

Studio Jonna i Öregrund är Kranmärkt!

Jonna Lindström, som driver studio i Öregrund, har valt att kranmärka sitt företag. För Jonna är det en självklarhet att välja kranvatten istället för buteljerat och förpackat vatten!

Jonna Lindström, som driver Studio Jonna i Öregrund, visar stolt upp sitt diplom för kranmärkt.

I fredags hade vi glädjen att få kranmärka Jonna Lindströms företag Studio Jonna i Öregrund och lämna över diplomet.

- För mig är det en självklarhet att välja kranvatten framför förpackat vatten. Jag är glad att få vara en del i ett hållbart tänk och det är något som alltid funnits hos mig under de 20 år som jag jobbat med mode, säger Jona Lindström, ägare av Studio Jonna.

Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvattnet är lokalproducerat och betydligt billigare än en flaska vatten i butik. I studion finns inget buteljerat vatten och kunder och medarbetare serveras endast kranvatten.

 

Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten eller andra buteljerade drycker. Flaskvatten är 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Det är alltså både en ekonomisk och en miljömässig vinst att välja kranvatten.

Vill du också kranmärka ditt företag? Eller din organisation eller ditt event?

Kontakta Emelia Lövgren eller Jessica Zetterholm på Gästrike Vatten, så hjälper vidig med råd och tips om hur du går tillväga. Lär mer om kranmärkt här


Till toppen