Gästrike Vatten

Kommunhuset i Hofors är kranmärkt

Igår hade vi glädjen att kranmärka kommunhuset i Hofors och lämna över ett diplom till verksamhetsutvecklaren Per Lindholm och HR-chefen Pernilla Bredin.

Per Lindholm och Pernilla Bredin tar emot diplom för kranmärkning.

Per och Pernilla uppmanar fler att kranmärka sina verksamheter och jobba långsiktigt mot en hållbar framtid.

- Vi är stolta över att kunna kranmärka kommunhuset och hoppas att vi ska kunna kranmärka fler verksamheter inom Hofors kommun. Jag  ser det som en självklar del i vårt arbete för en hållbar samhällsutveckling, säger Per Lindholm.

Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvattnet är lokalproducerat och betydligt billigare än en flaska vatten i butik. På kommunhuset i Hofors finns inget buteljerat vatten och gäster och medarbetare serveras uppfriskande kranvatten i lunchrum, på konferenser och utbildningar.

- För mig är det en lyx att få rent vatten ur kranen, det finns inget godare än kranvatten, säger Per Lindholm.

HR-chefen Pernilla Bredin ser dessutom ekonomiska fördelar med kranmärkningen.

 - Vi slipper ju kostnaden för att köpa in buteljerat vatten samtidigt som vi slipper hanteringen av tomma förpackningar, säger Pernilla Bredin.

Nationell märkning

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten eller andra buteljerade drycker. Flaskvatten är 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Det är alltså både en ekonomisk och en miljömässig vinst att välja kranvatten.

Vill du också kranmärka ditt företag, din organisation eller ditt event?

Kontakta Emelia Lövgren på Gästrike Vatten, e-post emelia.lovgren@gastrikevatten.se

Läs mer om Kranmärkt här

Till toppen