Gästrike Vatten

Ibland drar arbetet ut på tiden

I måndags upptäcktes en läcka i Fridhem i Gävle. Arbetet med att laga läckan tog längre tid än vad vi förväntade, då vi från början inte exakt kunde lokalisera den.

Mattias Morén och Stefan Hellman, rörnätstekniker Gästrike Vatten

I måndags upptäcktes en läcka i Fridhem i Gävle. Arbetet med att laga läckan tog längre tid än vad vi förväntade, då vi från början inte exakt kunde lokalisera den. I samband med arbetet med att laga läckan upptäcktes det även att ventilstången som satt på platsen behövdes bytas.


- Ventilstången som satt på platsen var från tidigt -60tal och var i behov av att bytas. Detta är ett arbete som vi alltid passar på att göra då vi redan schaktat upp marken, säger Stefan Hellman, rörnätstekniker Gästrike Vatten.


Även fast vi har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt vi förnyelse av ledningsnätet inträffar ibland läckor. Det är många olika faktorer som kan bidra till att en läcka uppstår, ålder på ledningsnätet hör dock inte till den vanligaste orsaken. Faktorer som markförhållanden, trafik, nederbörd eller material är sådant som har betydelse, vilket gör att dessa läckor är svåra att förutse.


Tack för ert tålamod!

Till toppen