Gästrike Vatten

Grattis Visit Roslagen till er kranmärkning!

Turistbyrån i Öregrund och Norrtälje, som drivs av Visit Roslagen, har kranmärkt sin verksamhet och väljer kranvatten istället för buteljerat och förpackat vatten. De hoppas att fler tar ställning för att minska sitt avfall och dricka världens bästa och godaste kranvatten.

Lena Blad, VD Gästrike Vatten koncernen och personal från Visit Roslagen visar upp diplom för Kranmärkt.

I fredagss var vi på besök hos turistbyrån i Öregrund för att annornda eventet "Vattensnack". Under dagen hade vi äran att få kranmärka turistbyrån och deras verksamhet, och överlämna diplom.

Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvattnet är lokalproducerat och betydligt billigare än en flaska vatten i butik. På Visit Roslagen finns inget buteljerat vatten och gäster och medarbetare serveras endast kranvatten. För Visit Roslagen är arbetet för en hållbar miljö viktigt. De är även för andra året i rad miljöcertifierade.

- Det är viktigt för oss med ett miljötänk i vårt arbete och kranmärkningen känns som en naturlig del i det arbetet, säger Annette Lindström, Turistbyråansvarig Östhammar.

 

Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten eller andra buteljerade drycker. Flaskvatten är 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Det är alltså både en ekonomisk och en miljömässig vinst att välja kranvatten.

Vill du också kranmärka ditt företag? Eller din organisation eller ditt event?

Kontakta Emelia Lövgren eller Jessica Zetterholm på Gästrike Vatten, så hjälper vidig med råd och tips om hur du går tillväga. Läs mer om kranmärkt här.


Till toppen