Gästrike Vatten

Furuviks Grävtjänst AB är kranmärkt

Gästrike Vatten hade idag glädjen att överlämna diplom till Furuviks Grävtjänst AB som har kranmärkt hela sin verksamhet.

Gästrike Vatten hade idag glädjen att överlämna diplom till Furuviks Grävtjänst AB som har kranmärkt hela sin verksamhet.

Furuviks Grävtjänst utför alla typer av markarbeten åt företag och privatpersoner och sysselsätter cirka 17 personer. Furuviks Grävtjänst är en av flera entreprenörer som du kan se schakta, förnya och bygga nya VA-ledningar vid Gästrike Vattens arbeten.
- Det är självklart för oss att dricka kranvatten. Vi arbetar hårt för att hålla den höga kvalitet som Livsmedelsverket ställer som krav i vattenledningar säger Anders Jansson, VD på Furuviks Grävtjänst AB Länk till annan webbplats..

Grattis till kranmärkningen!

Gästrike Vatten uppmuntrar samarbetspartners att kranmärka sina verksamheter för att visa sitt engagemang för människors hälsa, miljö och hållbar utveckling i samhället. Faktum är att flaskvatten är minst 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Snittpriset på vatten inom Gästrike Vatten är 9 öre per liter! Det är alltså både en ekonomisk fråga och en miljöfråga. Läs mer på gastrikevatten.se Länk till annan webbplats. och kranmärkt.se
Vill du ha råd och tips om hur du kan gå tillväga för att kranmärka din verksamhet? Kontakta Länk till annan webbplats.
Therese Staff eller Jessica Zetterholm

Om kranmärkt​

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten men lanserades i och med Världsvattendagen den 22 mars 2017 som en nationell hållbarhetsmärkning.

Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. Kranmärkningen är ingen licens. Svenskt vatten och Gästrike Vatten kommer inte att granska kranmärkta aktörer, byggnader eller event. Det handlar istället om att uppmuntra fler att vilja ta ställning för vårt kranvatten och agera hållbart
.

Till toppen