Meny

Om oss

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.

Genom att samla kompetens om vatten och tekniska resurser från fem kommuner i driftbolaget Gästrike Vatten har vi en bra grund för vårt fortsatta arbete.
 
Vi ger dig en trygg VA-försörjning
Vi arbetar för en trygg, långsiktig och god dricksvattenförsörjning samt en miljöanpassad avloppshantering. Vi tar även ansvar för en hållbar utveckling av våra VA-tjänster genom att aktivt delta i samhällsutvecklingen.
Vi är cirka 110 medarbetare som tillsammans arbetar för god service, hög kvalitet och ett gott affärsmannaskap. Vi ger dig ett gott​ dricksvatten av hög kvalitet och leder bort och renar avloppsvatten!

Gästrike Vatten AB är moderbolag i Gästrike Vatten-koncernen med dotterbolagen Gävle Vatten AB, Hofors Vatten AB, Ockelbo Vatten AB, Älvkarleby Vatten AB och Östhammar Vatten AB. Moderbolaget Gästrike Vatten AB ägs gemensamt av Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammars kommuner.
Varje dotterbolag är VA-huvudman i sin kommun, vilket innebär att den allmänna VA-anläggningen ägs av respektive dotterbolag. Moderbolaget Gästrike Vatten sköter drift av anläggningen på uppdrag av respektive kommun.

Gästrike Vatten koncernen bildades 2008 när kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby beslutade att samordna vatten- och avloppstjänster. Sedan 2017 ingår även Östhammars kommun i samarbetet. 
 
Verksamhetsplan 2020
Gästrike Vattens verksamhetsplan 2020 beskriver inriktning och aktiviteter för Gästrike Vatten med dotterbolag. Varje bolag har en interbudget, en investeringsbudget 2020 plan 2021-2023 och en investeringsutblick 2025. De ligger till grund för beslut i respektive bolag.
Läs hela verksamhetsplanen 2020 här »​
 
Vill du veta mer?
Har du frågor kring ditt dricksvatten, vad du får spola ner i avloppet eller om dagvatten? Ska du bygga nytt eller bygga om, vill du anmäla en vattenläcka eller har andra frågor om vatten och avlopp eller din VA-faktura. Då har du kommit helt rätt. Vi får varje dag massor av frågor om vatten och avlopp. Svaren på många av frågorna hittar du på vår webbplats. Här kan du också göra VA-anmälan, anmäla ägarbyte, meddela att du haft källaröversvämning, ta del av aktuell VA-taxa och mycket annat.

Hittar du inte svaret på din fråga på vår webbplats, hör gärna av dig till vår kundservice på 020-37 93 00 eller info@gastrikevatten.se. Vi har öppet för kundfrågor alla vardagar kl 9-12 och 13-15. Akut felanmälan kan du göra dygnet runt på samma telefonnummer. Till Kundservice »
Sidan skapad 2013-12-27 12:41:34
Senast ändrad 2020-01-17 10:26:42