Gästrike Vatten
""

Gästrike Vatten söker en säkerhetschef

Vatten är världens äldsta dryck och vårt viktigaste livsmedel. Vatten- och avloppstjänster är en viktig pusselbit i en hållbar samhällsutveckling. Med fokus på hållbarhet och trygghet producerar Gästrike Vatten dricksvatten till nästan 155 000 invånare i sammanlagt fem kommuner.
Gemensamt för alla bolag inom Gästrike Vatten-koncernen är vårt uppdrag att arbeta för en trygg, långsiktig och god dricksvattenförsörjning samt en miljöanpassad avloppshantering. Vi tar även ansvar för en hållbar utveckling av våra VA-tjänster genom att aktivt delta i samhällsutvecklingen
.

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!
Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Vi erbjuder dig ett arbete där du gör samhällsnytta varje dag

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor frihet och eget ansvar.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 115 medarbetare ska trivas och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. För oss är det viktigt att du kan ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla genom att värdesätta de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Din roll som Säkerhetschef

Som säkerhetschef hos oss kommer du att leda och samordna arbetet inom säkerhetsområdet inkluderat säkerhetsskydd samt krisberedskap och löser uppdraget i nära samarbete med företagets chefer.

I organisationen ingår IT-verksamhet, upphandling av fordon samt förvaltning av fastigheter, byggnader och lokaler. Enheten är under uppbyggnad och består just nu av fem medarbetare.

Du utvecklar verksamheten mot rätt nivå på säkerhet och implementerar ett ledningssystem för informationssäkerhet.

Säkerhetschefen är ett stöd både till linjeverksamhet och projekt och gör utredningar och hotbildsanalyser samt ansvarar för att upprätthålla en modell för riskanalysarbete.

Du beslutar om behörigheter till fastigheter och lokaler och ställer krav om säkerhet i upphandlingar och följer upp tjänsteleverantörer.

Utbildning och erfarenhet

Du har erfarenhet av arbete som säkerhetschef eller av funktionsansvar för ett eller flera säkerhetsområden. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete och förstår vikten av ständiga förbättringar.

Du har relevant utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet. Önskvärt att du har viss erfarenhet av att utbilda andra och att du är bekant med arbete inom ledningssystem.

Tjänsten förutsätter svenskt medborgarskap.

Dina personliga egenskaper och förmågor

Du är en uppmärksam och noggrann person med en stark drivkraft att leverera resultat och hitta lösningar.

I jobbet kommer du att ha många kontakter med andra. Därför behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer, såväl inom som utanför den egna verksamheten. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer i gruppen. Du är bekväm med att arbeta självständigt och tar ansvar för att driva och utveckla arbetsuppgifter och arbetssätt.

Anställning och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Individuell lönesättning. Kollektivavtal finns. Placeringsort är Gävle.

Din ansökan med personligt brev, CV sänder du via e-mail till nyttjobb@gastrikevatten.se

Din ansökan vill vi ha senast 2021-10-21

Kontakt

Vill du veta mer? Ring mig så berättar jag mer om jobbet och Gästrike Vatten.

Christian Lundback, telefon 070-414 08 77

Relaterat innehåll

""

Gästrike Vatten AB

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.