Gästrike Vatten
""

Gästrike Vatten söker programledare

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!

Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Gästrike Vatten är inne i en spännande fas av utveckling för att möta framtida krav och behov. Utvecklingsarbetet sker i ett stort antal både större och mindre projekt. Ett flertal av de större projekten kommer att ingå i två program som vi kommer att starta till hösten. Programmen omsätter totalt omkring 4 miljarder kr under de närmaste åren.

Till vår enhet Projekt söker vi nu två programledare som kommer att ansvara för helheten och kommunikationen i programmen. I ett av programmen ingår projekt i Gävle och Älvkarleby kommun i det andra programmet ingår projekt i Östhammars kommun.

Vi erbjuder dig utveckling, frihet och trygghet

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor frihet och eget ansvar i en bransch där du kan vara trygg med att det kommer att finnas jobb och gott om utmaningar även i framtiden.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 125 medarbetare ska trivas och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. För oss är det viktigt att du kan ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Din roll

I din roll som programledare kommer du att arbeta tillsammans med projektledarna som ingår i programmet. Som programledare initierar och följer du upp projekt och leder dem mot övergripande projektmål, programmål och påminner om syftet med projektet.

Du har strategiskt ansvar för ledning, planering, samordning, uppföljning och utveckling av programmet. Du deltar i projektstyrgrupperna samt programstyrgruppen. En viktig arbetsuppgift är att du identifierar program- och projektintressenter och säkerställer programmets effektmål. Du analyserar behov och förväntningar på programmet och tillgodoser att rätt information ges. Du kommer att vara programmets talesperson.

Utbildning och erfarenhet

Du har en gedigen ledarerfarenhet som projektledare från stora övergripande projekt med komponenter, gränssnitt och intressenter.

Har du även erfarenhet av att arbeta efter XLPM som är vår projektmetodik så blir vi glad.

Dina personliga egenskaper och förmågor

  • Du är en person med goda ledaregenskaper och förmåga att kommunicera och visualisera i en organisation.
  • Du har ett helhetsperspektiv som omfattar verksamhetens portfölj och program och de enskilda projektens påverkan på varandra.
  • Du har en förmåga att tänka utanför ramarna samt att kombinera förslag och skapa nya lösningar.
  • Du är proaktiv i att säkra alternativa lösningar, inte bara när problem uppstår.
  • Du visar ett professionellt arbetssätt genom att ta till dig andras erfarenheter i ditt tydliga ledarskap.
  • Du främjar deltagarnas framgång genom att du erbjuda handledning och vägledning.

Tjänsteort och ansökan

Vi är öppen för att diskutera tjänsteort.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser därför gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Skicka din ansökan till nyttjobb@gastrikevatten.se​. Din ansökan vill vi ha senast den 31 augusti.

Kontakt

Verkar det intressant? Du är välkommen att ringa mig efter den 11 augusti, så berättar jag mer om jobbet och Gästrike Vatten.

Elisabeth Stüffe, Enhetschef projekt, telefon 026-17 51 03.

""

Vilka är Gästrike Vatten?

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.

 

Till toppen