Gästrike Vatten

Gästrike Vatten söker en ledningsnätstekniker

Vatten är världens äldsta dryck och vårt viktigaste livsmedel. Vatten- och avloppstjänster är en viktig pusselbit i en hållbar samhällsutveckling. Med fokus på hållbarhet och trygghet producerar Gästrike Vatten dricksvatten till nästan 155 000 invånare i sammanlagt fem kommuner.
Gemensamt för alla bolag inom Gästrike Vatten-koncernen är vårt uppdrag att arbeta för en trygg, långsiktig och god dricksvattenförsörjning samt en miljöanpassad avloppshantering. Vi tar även ansvar för en hållbar utveckling av våra VA-tjänster genom att aktivt delta i samhällsutvecklingen
.

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!
Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Vi erbjuder dig ett arbete där du gör samhällsnytta varje dag

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor frihet och eget ansvar.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 115 medarbetare ska trivas och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. För oss är det viktigt att du kan ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla genom att värdesätta de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Din roll som Ledningsnätstekniker

Som ledningsnätstekniker hos oss på Gästrike Vatten kommer du att ingå i ett flexibelt arbetslag med många olika arbetsuppgifter. Du arbetar brett med VA-frågor med huvuduppgifterna är att säkra och underhålla distributionen av dricksvatten och spillvatten både vad gäller kvalitet och kvantitet. Du utför både akuta och förebyggande underhåll på våra ledningsnät, till exempel lagning av vattenläckor och hantering av avloppsstoppar.

I rollen ingår dessutom bland annat läcksökning, driftövervakning, leda entreprenörer och att delta i projekt.

Arbetet utförs främst i fält men även en hel del vid dator. Du kommer att ha en hel del kundkontakt och är Gästrike Vattens ansikte utåt. Arbetsuppgifter som är fysiskt krävande förekommer. Beredskap ingår i tjänsten.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker bör ha relevant utbildning/erfarenhet som tekniker, gärna gymnasie-/YH-utbildning med inriktning mot VA eller anläggning. Tjänsten kräver B-körkort, E-körkort är meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i Officepaketet.

Dina personliga egenskaper och förmågor

Du är en uppmärksam och noggrann person med en stark drivkraft att leverera resultat och hitta lösningar. Du trivs att arbeta utomhus året om, och har ett mekaniskt intresse.

I jobbet kommer du att ha många kontakter med andra. Därför behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer, såväl inom som utanför den egna verksamheten. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer i gruppen. Du är bekväm med att arbeta självständigt och tar ansvar för att driva och utveckla arbetsuppgifter och arbetssätt.

Anställning och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Provanställning tillämpas liksom individuell lönesättning. Kollektivavtal finns. Placeringsort Östhammar.

Din ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk sänder du via e-mail till nyttjobb@gastrikevatten.se. Din ansökan vill vi ha senast 23 september.

Kontakt

Vill du veta mer? Ring mig så berättar jag mer om jobbet och Gästrike Vatten.

Mikael Ahlbom chef för Drift Syd, telefon 026-17 51 86.