Gästrike Vatten

Gästrike Vatten söker enhetschef Teknik, Vattenavdelningen

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!

Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Gästrike Vattens uppdrag är att underlätta människors vardag och bidra till en hållbar samhällsutveckling i våra fem ägarkommuner, Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar.

Vi söker en enhetschef för Teknik på Vattenavdelningen som vill göra skillnad och bidra till en hållbar utveckling. Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor delaktighet och eget ansvar på en arbetsplats som genomsyras av ett stort engagemang.

Avdelningen Vattens uppdrag är att säkerställa tillgången till dricksvatten av god kvalitet, och har ansvar att drifta, förvalta och utveckla produktionsanläggningarna (vattenverk, grundvattenbrunnar, infiltrationsområden, vattentorn).

Din bakgrund

Vi söker dig med högskoleutbildning inom relevant teknikområde så som ex vis högskole- eller civilingenjörsutbildning samt har flerårig chefserfarenhet. Vi ser också att du har erfarenhet från VA-branschen, annan infrastruktur eller samhällsbyggnad.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning. Det är meriterande om du har kännedom om kommunala planeringsprocessen och av projektledning.

B-körkort är ett krav.

Svenska i både tal och skrift

Stor vikt läggs vid din dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är en trygg och ödmjuk ledare, med helhetssyn. Du är strukturerad och ansvarstagande med god förmåga att sätta mål och nå resultat. Du arbetar nära övriga chefer inom Gästrike vatten för att säkerställa VA-försörjnings alla delar för våra kunder. Du är van att bygga och forma dina enheter tillsammans med dina medarbetare.

Då arbetet innebär både dialog och samarbete internt i bolaget och externt är det viktigt att du är bra på att samarbeta och kommunicera.

Arbetsuppgifter

Enheten Teknik ansvarar för att säkerställa tillgången till och skyddet av råvatten av god kvalitet. Enheten ansvarar för långsiktig strategisk anläggningsutveckling för att möta kommande behov och krav så som kommunernas tillväxt, nya dricksvattenföreskrifter och ökat säkerhetsskydd. Vidare ansvarar enheten för kontinuerliga analyser samt uppföljning och kontroll av anläggningens status och leverans. Avdelningen genomför samt driver flertalet utredningar och projekt inom uppdraget.

Som chef för enheten Teknik ansvarar du för att leda, planera och utveckla enheten. I din roll kommer du att ansvara för arbetssätt och processer inom ditt arbetsområde. Du kommer att säkerställa arbetsplanering, en god arbetsmiljö, samt ekonomisk uppföljning och planering. Tillsammans med ditt team säkerställer du optimal funktion i anläggningarna och långsiktig strategisk anläggningsutveckling samt säkerställer tillräcklig mängd och ett nödvändigt skydd av råvattnet.

I rollen ingår också att fungera som sponsor/beställare i investeringsprojekt och att själv driva utredningar eller uppdrag.

Du rapporterar till avdelningschef Vatten och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Anställning och ansökan

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde efter överenskommelse. Placeringsort är Gävle.

Sista ansökningsdag är 9 oktober 2023.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Har du frågor om tjänsten eller processen, kontakta gärna Rekryteringskonsult Kristoffer Åkerlund, Aclin, telefon: 072-387 70 98. Alternativt via email: kristoffer@aclin.se.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 135 medarbetare ska trivas. Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor delaktighet och eget ansvar på en arbetsplats som genomsyras av ett stort engagemang.

""

Vilka är Gästrike Vatten?

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.

 

Till toppen