Gästrike Vatten

Gästrike Vatten söker enhetschef Drift och Underhåll Vatten

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!

Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Gästrike Vattens uppdrag är att underlätta människors vardag och bidra till en hållbar samhällsutveckling i våra fem ägarkommuner, Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar.

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor delaktighet och eget ansvar på en arbetsplats som genomsyras av ett stort engagemang.

Varje år produceras ca 13 miljoner kubikmeter vatten i våra dricksvattenverk. Avdelning Vattens uppdrag är att säkerställa produktionen av dricksvatten med rätt kvalitet. Dricksvattenproduktionen ska vara driftsäker, robust och hållbar på kort och lång sikt och möta samhällets behov.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef för Drift och Underhåll Vatten. Du har en central roll, att tillsammans med ditt team, säkerställa vattenförsörjning till invånarna i våra fem kommuner under dygnets alla timmar.

I rollen ansvarar du för drift och underhåll av våra anläggningar, såsom vattenverk, brunnar, infiltrationsområden och intag av råvatten. Du, tillsammans med ditt team, säkerställer att anläggningarna fungerar optimalt, att vattnet har rätt kvalitet, hanterar störningar och kundärenden, underhåll, egenkontroller och andra driftrelaterade uppgifter.

Som enhetschef har du personal, -och ekonomiskt ansvar samt ansvar för arbetssätt och processer inom arbetsområdet. Du ansvarar för att samordna, leda och fördela arbetet inom enheten för att uppnå verksamhetens mål och budget. Du arbetar nära övriga chefer inom Gästrike vatten och andra samhällsaktörer för att säkerställa VA-försörjningens alla delar för våra kunder.

Gästrike vatten befinner sig just nu i en utvecklingsfas med flera stora investeringsprojekt. I det arbetet kommer du att spela en aktiv roll och löpande driva implementation av ny teknik, nya arbetssätt och processer. Bolaget ser över införandet av anläggningsinformationsdatabas och underhållssystem där du kommer att vara delaktig i utvecklingen av arbetssätt och implementering.

Kvalifikationer

Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet, gärna från processindustrin eller annan verksamhet med kontinuerlig drift. Du har teknisk utbildning med förmåga att lösa tekniska problem och ständigt förbättra verksamheten.

För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad och ansvarstagande med ett driv att säkerställa god kvalitet och ha förmågan att se vad som behöver göras samtidigt som du styr mot uppsatta mål. Din ledarstil har en coachande karaktär där du i ditt ledarskap möjliggör för medarbetare att växa och utvecklas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-11
Referensnummer: C199733

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Martin Wirdby
Rekryterare
070-244 54 97

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du skyddad identitet, kontakta ansvarig rekryterare för vidare instruktioner för ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Gästrike Vatten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

""

Vilka är Gästrike Vatten?

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.