Gästrike Vatten

Gästrike Vatten i Östhammar söker en Driftsingenjör

Vatten är världens äldsta dryck och vårt viktigaste livsmedel. Vatten- och avloppstjänster är en viktig pusselbit i en hållbar samhällsutveckling. Med fokus på hållbarhet och trygghet producerar Gästrike Vatten dricksvatten till nästan 155 000 invånare i sammanlagt fem kommuner.
Gemensamt för alla bolag inom Gästrike Vatten-koncernen är vårt uppdrag att arbeta för en trygg, långsiktig och god dricksvattenförsörjning samt en miljöanpassad avloppshantering. Vi tar även ansvar för en hållbar utveckling av våra VA-tjänster genom att aktivt delta i samhällsutvecklingen
.

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!
Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Vi erbjuder dig ett arbete där du gör samhällsnytta varje dag

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor frihet och eget ansvar.

Vi arbetar aktivt för att våra drygt 115 medarbetare ska trivas och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. För oss är det viktigt att du kan ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla genom att värdesätta de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Din roll som driftsingenjör

Som driftsingenjör hos oss på Gästrike Vatten kommer du att ingå i ett flexibelt arbetslag med många olika arbetsuppgifter där du arbetar nära enhetschef och driftspersonal, främst inom avlopp men även dricksvatten.

Du kommer att delta i det dagliga arbetet på anläggningarna främst i Östhammars kommun och ge operativt driftstöd till processtekniker inom produktion. Du kommer även att upprätta driftsinstruktioner och kontrollplaner samt arbeta med uppföljning, planering, och delta i mindre projekt och uppdrag inom produktion.

I tjänsten kommer du att följa, analysera och dokumentera provsvar från laboratorium och upprätta underlag till miljörapporter samt sammanställa dessa.

Tjänsten är placerad i Östhammar men du kommer även att ha kollegor och samarbeten med medarbetare på Gästrike Vattens övriga enheter och orter.

Beredskap ingår i tjänsten

Utbildning och erfarenhet

Du som söker bör ha relevant utbildning/erfarenhet inom VA, gärna en ingenjörsutbildning eller motsvarande kunskaper.

Erfarenhet från pappers- eller elkraftindustrin tror vi kan vara en lämplig bakgrund, men även erfarenhet från andra process- eller tillverkningsindustrier där liknande uppgifter förekommer är meriterande.

Tjänsten kräver B-körkort.

Dina personliga egenskaper och förmågor

Du är en uppmärksam och noggrann person med en stark drivkraft att leverera resultat och hitta lösningar.

I jobbet kommer du att ha många kontakter med andra. Därför behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du delar gärna med dig av din kunskap och dina idéer i gruppen. Du är bekväm med att arbeta självständigt och tar ansvar för att driva och utveckla arbetsuppgifter och arbetssätt.

Ansökan och kontakt

Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev till nyttjobb@gastrikevatten.se​. Din ansökan vill vi ha senast den 29 april 2021.

Vill du veta mer? Ring mig så berättar jag mer om jobbet och Gästrike Vatten.

Mikael Ahlbom, Enhetschef drift syd, telefon 026-17 51 86.