Gästrike Vatten
""

Gästrike Vatten söker

Vi har världens viktigaste jobb – att trygga ditt vatten nu och för kommande generationer!

Häng med oss på resan mot framtidens VA-lösningar.

Gästrike Vattens uppdrag är att underlätta människors vardag och bidra till en hållbar samhällsutveckling i våra fem ägarkommuner, Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar.

Hos oss får du ett utvecklande arbete med stor delaktighet och eget ansvar på en arbetsplats som genomsyras av ett stort engagemang.

Enheten Teknik och Fastighet består idag av 11 medarbetare inom el och automation, fastighet samt it.

Vi söker nu en Automationsingenjör till vårt team.

Arbetsuppgifter

Gästrike vatten har ett stort antal reningsverk, vattenverk, pumpstationer, tryckstegringar och högreservoarer som styrs via lokala PLC-system där det finns system för övervakning och larmhantering. Som automationsingenjör arbetar du med optimering och anpassning av dessa. Du arbetar även med driftsupport, problemlösning, kontinuerligt förbättringsarbete samt driftsättning av nyinstallationer. Mycket av utvecklings- och förbättringsarbetet sker i projektform där du både driver och deltar i små eller stora investeringsprojekt.

Du kommer att ha en bred roll där du omvärldsbevakar inom området och har en övergripande koll på arbetet inom automation. Du kommer även att delta från start i en process av styrsystembyte, där du kommer att ha en central roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom relevant teknikområde, gärna inom automation, och några års arbetslivserfarenhet av automation. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom processindustri eller VA-branschen och gärna har erfarenhet av ABB eller Siemens.

Eftersom denna roll kräver omfattande arbete med att leda automationsprojekt inom olika team, ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter. Om du har varit med och konstruerat inom automation, ser vi det som positivt.

B-körkort är ett krav för tjänsten, då du kommer att resa mellan våra 5 kommuner.

Vi söker dig som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har förmåga att fatta egna beslut. Som person är du flexibel, ansvarstagande och har kvalitetstänkande som en naturlig egenskap i ditt arbete. I rollen förväntas du kunna växla mellan ett operativt och ett strategiskt tankesätt. Du tycker om att utvecklas både själv och tillsammans med gruppen för att uppnå bästa resultat.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2024-06-23

Referensnummer: C196600

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Jonas Lindeberg
026 - 17 51 99
jonas.lindeberg@gastrikevatten.se

Bodil Ander - HR-partner
bodil.ander@gastrikevatten.se

Övrigt

Vi kommer att ha löpande urval och intervjuer, varmt välkommen med din ansökan!

Har du skyddad identitet, kontakta ansvarig rekryterare för vidare instruktioner för ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Gästrike Vatten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

""

Vilka är Gästrike Vatten?

Gästrike Vatten koncernen ansvarar för dricksvattenförsörjningen och avloppshanteringen i kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Gästrike Vatten är ett gemensamt VA-bolag som ägs av de ingående kommunerna. Vi arbetar för en hållbar utveckling och en framtid med friskt vatten, rena sjöar och hav.