Jobb & skola

Det sägs att våra kroppar består till 70 % av vatten. Fint, då kan du ju redan nästan allt om vår bransch.

Världens viktigaste jobb

Gästrike Vatten är en framtidsbransch som producerar och distribuerar världens viktigaste livsmedel. För vad ska man annars säga om vatten? Det som är livets viktigaste byggsten. Nu är det väl inte så många som funderar på det när de vrider på kranen för att fylla ett glas vatten, eller spola på toaletten. Rent vatten bara kommer och avloppet tar bara någon hand om. Utan att man behöver tänka så mycket på det.

Rent vatten är ingen självklarhet!

Med de miljö- och klimatförändringar som vi står inför, är rent drickvatten något av en utmaning. Visst har vi gott om vatten i Sverige och i våra kommuner Gävle, Hofors, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Men det betyder inte att rent vatten är en självklarhet. Vatten är ett arv som vi måste skydda. Därför kommer den som har kunskap om vatten också att vara mycket eftertraktad i framtiden. Hur ser din framtid ut?


Vill du jobba med vatten?

Då har du en mängd olika yrken att välja mellan. Gemensamt för de flesta är någon form av teknisk eller naturvetenskaplig bakgrund, inom till exempel miljö, teknik, IT, kemi eller biologi. Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller kom på besök och prata med någon av våra medarbetare som har ett yrke du är intresserad av.

Möjligheterna för karriär och vidareutbildning är stora. Utvecklingen inom många områden går snabbt, dessutom förändras regelverk och bestämmelser som styr över hur vatten och avlopp ska hanteras, vilket i sin tur kräver att våra medarbetare hela tiden har utbildning som är aktuell.
Yrken inom företaget
VA-ingenjör, utredningsingenjör, projektör, kemiingenjör, drifttekniker, underhållstekniker, underhållsingenjör, karttekniker, GIS-tekniker, GIS-ingenjör, IT-samordnare, ekonom, HR, kommunikatör, marknadsansvarig, projektledare, processingenjör, elingenjör.
Utbildningsvägar
Miljö, vatten, väg och vatten, teknik, kemi, biologi, bygg- och anläggning, ekonomi, geografisk informationsteknik, juridik, kommunikation
Sidan skapad 2015-01-21 13:02:10
Senast ändrad 2019-03-27 13:38:13