Meny
Pressmeddelande - 2012-02-21

Hjälp oss till renare vatten - Bli Vattenvaktare!

Torsdagen den 22 mars är det internationella Världsvattendagen oc hdå vill vi passa på att berätta mer om vår lokala vattenmiljö och den pågående kampanjen med temat Hjälp oss rena vatten - bli vattenvaktare. Vi bjuder in till två öppna siminarier för att berätta mer vad det innebär.

Dag: Torsdag 22 mars
Tid: kl 10-11 samt 12-13
Plats: Gävle Konstcentrum - Furusalen

Seminariehållare:
Richard Faber - Gästrike Vatten
Berng Moberg - Sportfiskarna
Per-Olof Eriksson - Gävleborgs Naturskyddsförening


Vi bjuder på enklare förtäring!

Bakgrund
Att vara Vattenvaktare ska inte vara svårt eller krångligt. Man kan upptäcka konstigheter i naturen och sin närmilje när man t.ex. promenerar med hunden, badar, plockar bär, fiskar eller joggar.

För Gästrike Vatten och övriga myndigheter som jobbar med vatten är det helt ovärdeligt att få in tips och synpunkter från allmänheten som rör sig i naturen. Ju fortare vi får reda på något som verkar konstigt och onormalt desto snabbare kan vi agera och planera för åtgärder.

Målet är att Vattenvaktarnas information ska hjälpa oss få en bättre kunskap över hela vår vattenmiljö, från minsta dike, bäck och vattendrag till större sjö och hav. Vår övervakning och övriga myndigheters tillsyn kan aldrig helt ersätta vad vi kan se och lukta.

För mer information kontakta Camilla Larsson, 026-17 54 08
Sidan skapad 2013-12-30 14:22:23