Pågående arbeten i Gävle kommun

Gästrike Vatten är i ständig utveckling för att långsiktigt trygga en god dricksvattenförsörjning och en miljöanpassad avloppshantering. Därför bygger vi nytt, byter ut till ny teknik och om det är möjligt så lagar vi gammalt. Här ser du exempel på var vi är aktiva just nu.


 

Projekt

Gästrike Vatten utför olika typer av anläggingsprojekt som pågår under längre tid. Sälgsjön är ett exempel där vi har byggt ut kommunalt vatten och avlopp i ett befintligt område. Klicka på snabblänkarna till höger för att läsa mer.

 Lundkroken, Valbo - start 4 april 2019

Lundkroken ingår i vårt förnyelsearbete av vatten- och spilledningar. Entreprenören startar upp 4 april. Arbetet beräknas pågå en månad och utförs av MB Gräv & Last på vardagar kl. 6.30 – 16. Det är fem fastigheter som direkt berörs av arbetet.

 

Åbrinken i Valbo - återställningsarbete pågår

Arbetet vid Åbrinken i Valbo är nästan klart, vi inväntar godkända provsvar på vattenkvaliteten innan vi kan utföra de sista inkopplingarna. Det återstår en del återställningsarbete, jord och gräsytor åtgärdas under våren och asfaltering sker tidigast i juni 2019.


Mackmyravägen 18-35 - start april 2019

Arbetet på Mackmyravägen 18-35 startar så snart arbetet på Åbrinken är klart. Vi infodrar 400meter av vattenledningen för att slippa problem i framtiden. Ledningen är dålig och det har varit problem med flera vattenläckor i området. Det blir begränsad framkomlighet under tiden som arbetet utförs. Markax som utför arbetet kommer att ha flera arbetslag, en uppställningsplats och en manskapsbod i området.  Se karta över vilka som berörs: 

Lexevägen (Norra Brinken)

Gästrike Vatten att byter två ventiler och gräver ned två brunnar. Återställningsarbete återstår att utföra under april 2019.

 

Bäckvägen - Skiljebron och Östanbäcksallén - Lundgrens väg, Valbo

Bäckvägen - Skiljebrovägen
Arbetet är med att infodra ledningarna är klart. Asfaltering sker tidigast i juni 2019.

Östanbäcks allén och Lundgrens väg
Borrningen är klar och nu ska vi fylla på med grus där det har sjunkit undan. Återställningasrbetet ska ses över i början av april.Lindesnäsvägen 31 - 45, Hagaström

Sören Johansson AB Last & Grävmaskiner utför arbetet med att byta vatten-, spill, och dagvattenledningar på en del av Lindesnäsvägen. Arbetet går som planerat men det är forfarande en bit kvar att schakta. Ledningarna är gamla och dåliga och det har varit problem med flera läckor och stopp.

SMS om driftstörning

Vi skickar SMS om vi måste stänga av vattnet. Gå in och registrera ditt nummer i vår databas så får du ett SMS om det uppstår driftstörningar Driftinformation för vatten och avlopp. Har du en företagsmobil som är registrerad på en annan ort/adress måste själv lägga till ditt nummer i databasen för att du ska få information om driftstörningar. Läs mer om våra sms här »​Nytt bostadsområde i Södra Hemlingby

Gästrike vatten har försett det nya bostadsområdet med kommunalt vatten och avlopp. 

 
Sidan skapad 2015-05-06 14:48:55
Senast ändrad 2019-07-12 11:26:40