Meny

Ett avlopp utan strul

 

När du skinkan kokt
är det väldigt klokt

Att fettet ned i tratten hälla
så slipper avloppet att svälla.

En fettratt kan du hämta
i receptionens lilla glänta.

Vi önskar er en fröjdefull jul
och ett avlopp utan strul.


Nu är det juletid igen. Då brukar det bli mycket matlagning och bak. För att undvika fettproppar som kan leda till stopp och i värsta fall översvämningar ska du inte hälla ut överblivet fett och olja i diskhon. Istället bör du med hjälp av en specialdesignad fettratt samla fettet i exempelvis en pet-flaska. När flaskan är fullslänger du den i de brännbara hushållssoporna.

Hur får jag tag i en fettratt?
Trattarna finns att hämta på Gästrike Vattens huvudkontor på Hamnleden 20 i Gävle. Har du inte möjlighet att hämta kan du ringa till oss så kan vi försöka ordna en till dig.
 
Nyheter
2020-04-03
Nu bygger vi en vattenledning som är drygt tre mil lång från Örbyhus i Tierps kommun till Alunda i Östhammars kommun!
 
Läs mer
2020-03-18
Information med anledning av Coronaviruset, covid-19
För oss på Gästrike Vatten är det alltid viktigt att agera ansvarsfullt för våra medarbetare, kunder, avtalsparter och samhället i stort. Att leverera vatten i din kran och ta hand om ditt avloppsvatten dygnet runt, året om är en självklarhet för oss. Läs mer här 
2020-03-20
För oss på Gästrike Vatten är det alltid viktigt att agera ansvarsfullt för våra medarbetare, kunder, avtalsparter och samhället i stort. Att leverera vatten i din kran och ta hand om ditt avloppsvatten dygnet runt, året om är en självklarhet för oss.
Läs mer
2020-02-27
Under vecka 8 besökte Gästrike Vatten klass 2 C och 2 D på Solängsskolan för att prata om vatten och varför kranvatten är bättre än köpt flaskvatten. Solänggskolan har cirka 90 st engagerade vattenambassadörer som sprider buskapet om att dricka kranvatten till sina kompisar och familj.
Läs mer
2020-02-19
Gästrike återvinnare har kranmärkt sin verksamhet och väljer kranvatten istället för buteljerat och förpackat vatten. De hoppas att fler tar ställning för att minska sitt avfall och dricka världens bästa och godaste kranvatten.
Läs mer
2020-01-16
Den 16 januari besökte Gästrike Vatten klass 2B på Solängsskolan för att prata om vatten.
Läs mer