Meny

Ibland drar arbetet ut på tiden

I måndags upptäcktes en läcka i Fridhem i Gävle. Arbetet med att laga läckan tog längre tid än vad vi förväntade, då vi från början inte exakt kunde lokalisera den. I samband med arbetet med att laga läckan upptäcktes det även att ventilstången som satt på platsen behövdes bytas.


- Ventilstången som satt på platsen var från tidigt -60tal och var i behov av att bytas. Detta är ett arbete som vi alltid passar på att göra då vi redan schaktat upp marken, säger Stefan Hellman, rörnätstekniker Gästrike Vatten.


Även fast vi har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt vi förnyelse av ledningsnätet inträffar ibland läckor. Det är många olika faktorer som kan bidra till att en läcka uppstår, ålder på ledningsnätet hör dock inte till den vanligaste orsaken. Faktorer som markförhållanden, trafik, nederbörd eller material är sådant som har betydelse, vilket gör att dessa läckor är svåra att förutse.


Tack för ert tålamod!

Mattias Morén och Stefan Hellman, rörnätstekniker Gästrike Vatten
Nyheter
2020-02-27
Under vecka 8 besökte Gästrike Vatten klass 2 C och 2 D på Solängsskolan för att prata om vatten och varför kranvatten är bättre än köpt flaskvatten. Solänggskolan har cirka 90 st engagerade vattenambassadörer som sprider buskapet om att dricka kranvatten till sina kompisar och familj.
Läs mer
2020-02-19
Gästrike återvinnare har kranmärkt sin verksamhet och väljer kranvatten istället för buteljerat och förpackat vatten. De hoppas att fler tar ställning för att minska sitt avfall och dricka världens bästa och godaste kranvatten.
Läs mer
2020-01-16
Den 16 januari besökte Gästrike Vatten klass 2B på Solängsskolan för att prata om vatten.
Läs mer
2019-12-20
Jul- och nyårshelgerna närmar sig, men dricksvattenproduktionen och avloppsreningen tar aldrig ledigt!
Läs mer
2019-12-18
Nu är det sista beslutet fattat för att kunna binda ihop vattenförsörjningen mellan Örbyhus i Tierps kommun och Österbybruk och Alunda i Östhammars kommun.
Läs mer
2019-12-18
Gästrike Vatten hade idag glädjen att överlämna diplom till Furuviks Grävtjänst AB som har kranmärkt hela sin verksamhet.  
Läs mer
2019-12-17
När du skinkan kokt
är det väldigt klokt
Att fettet ned i tratten hälla
så slipper avloppet att svälla
Läs mer