Meny

Klass 2 A på Solängsskolan har kranmärkt sig

Klass 2A på Solängsskolan vill inspirera kompisar, föräldrar och vänner att dricka kranvatten i stället för vatten på flaska. Den 6 december besökte Gästrike Vatten klassen för att prata om vatten och överlämna diplom.

Klassen testade att göra egna vattendrinkar och affischer som uppmanar fler att välja kranvatten. En utsällning med elevernas affischer finns på Gästrike Vatten.  
Läs mer på Solängsskolans instagramkonto


Bild 1: Emma visar elevernas vattendrinkar. Bild 2: Diplom: Klass 2A på Solängsskolan är kranmärkta

Bild 3: Elevernas affischer finns att beskåda på en utställning i trapphuset på Gästrike Vatten

Bakgrund
Klassen har arbetat med vatten och dess betydelse för världen och oss människor. På Solängsskolan arbetar man aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och det var i sambad med detta som klass 2A bestämde sig för att ta ställning för miljön genom att kranmärka klassen.
Nyheter
2020-02-27
Under vecka 8 besökte Gästrike Vatten klass 2 C och 2 D på Solängsskolan för att prata om vatten och varför kranvatten är bättre än köpt flaskvatten. Solänggskolan har cirka 90 st engagerade vattenambassadörer som sprider buskapet om att dricka kranvatten till sina kompisar och familj.
Läs mer
2020-02-19
Gästrike återvinnare har kranmärkt sin verksamhet och väljer kranvatten istället för buteljerat och förpackat vatten. De hoppas att fler tar ställning för att minska sitt avfall och dricka världens bästa och godaste kranvatten.
Läs mer
2020-01-16
Den 16 januari besökte Gästrike Vatten klass 2B på Solängsskolan för att prata om vatten.
Läs mer
2019-12-20
Jul- och nyårshelgerna närmar sig, men dricksvattenproduktionen och avloppsreningen tar aldrig ledigt!
Läs mer
2019-12-18
Nu är det sista beslutet fattat för att kunna binda ihop vattenförsörjningen mellan Örbyhus i Tierps kommun och Österbybruk och Alunda i Östhammars kommun.
Läs mer
2019-12-18
Gästrike Vatten hade idag glädjen att överlämna diplom till Furuviks Grävtjänst AB som har kranmärkt hela sin verksamhet.  
Läs mer
2019-12-17
När du skinkan kokt
är det väldigt klokt
Att fettet ned i tratten hälla
så slipper avloppet att svälla
Läs mer