Hylla din toalett
Den 19 november är det världstoalettdagen, en officiell FN-dag, som syftar till att belysa problemet med bristande sanitet runt om i världen.
 

Spola rätt!

Det enda som får spolas ned i toaletten är kiss, bajs och toalettpapper, allt annat ska slängas i soppåsen. Trots detta får reningsverken varje år ta emot mängder av skräp, allt ifrån cigarettfimpar, tandtråd och tamponger till hushållspapper och servetter. Reningsverken är inte byggda för att ta emot allt detta skräp. Reningsprocessen förstörs och risken för att förorenat vatten släpps ut ökar. Det är därför av stor vikt att varje toalett är utrustad med en papperskorg för att upprätthålla en ren och fräsch miljö och se till att inget som inte hör hemma i toaletten spolas ned.
 

Hur ser er toalett ut?

Många toaletter i offentliga miljöer håller ofta väldigt dålig standard både när det kommer till renlighet och estetik. För att hylla toaletten har vi på Gästrike Vatten låtit piffa upp en av personaltoaletterna med ny färg och inredning, för att skapa en trivsammare miljö för våra medarbetare. Gör det ni också och låt er personal komma ut från toaletten inte bara lättad utan också energisk, glad, inspirerad och fokuserad.
Nyheten skapad 2019-11-18 17:23:08
Senast ändrad 2019-11-18 17:23:08
Nyheter
2019-12-13

Vi på Gästrike Vatten önskar er en glad lucia med en bild på vårt fina luciatåg.

Läs mer
2019-12-13
I måndags upptäcktes en läcka i Fridhem i Gävle. Arbetet med att laga läckan tog längre tid än vad vi förväntade, då vi från början inte exakt kunde lokalisera den.
Läs mer
2019-12-09
Klass 2 A på Solängsskolan har kranmärkt sig! För eleverna är det självklart att välja kranvatten framför flaskvatten!
Läs mer
2019-11-29
I veckan blev invigningen av Gävlebocken kranmärkt och fick ett diplom för detta från Gästrike Vatten. På söndag den 1 december invigs Gävlebocken och hela eventet är Kranmärkt. Kranvatten finns tillgängligt till alla besökare. 
Läs mer
2019-11-27
Gästrike Vatten renoverar och förbättrar VA-ledningar på Stabbläggargatan, hittills har vi dragit cirka 1 kilmeter nya ledningar och lika mycket återstår till våren.  
Läs mer
2019-11-28
Vi binder ihop vattenförsörjningen mellan Örbyhus i Tierps kommun och Österbybruk och Alunda i Östhammars kommun. Samverkan om vatten kommer att gynna invånare i både Östhammars och Tierps kommuner på flertalet sätt.
 
Läs mer
2019-11-26
Från tisdag den 19 november arbetar Gästrike Vatten med ett större förnyelsearbete på ledningsnätet vid järnvägsövergången längs Gäverängevägen i Ockelbo. Detta innebär begränsad framkomlighet och övergången kan komma att stängas av. 
Läs mer
2019-11-19
Den 19 november är det världstoalettdagen, en officiell FN-dag, som syftar till att belysa problemet med bristande sanitet runt om i världen.
Läs mer