Lyckat öppet hus i Östhammar!

Onsdagen den 29 maj bjöd vi in till öppet hus hos oss i Östhammar för att berätta mer om vår verksamhet, ​om vårt arbete i kommunen, vattenläget och hur vi jobbar framåt för att vattenläget ska bli bättre. Och för att visa hur allt funkar. Det var en lyckad dag med många besökare! Tack till alla er som kom!
 
Vi hade flera stationer där man kunde se vad vi gör och hur det funkar. De stationer som lockade flest besökare var läcksökning och vårt vattenlabb.
 
- Vi visade hur vi gör när vi söker efter läckor och hur mycket vatten vi har sparat genom att laga flera vattenläckor på ledningsnätet, säger Joakim Karlsson, underhållstekniker. Vi har även uppdaterat kartan med allt kommunalt ledningsnät i hela kommunen, det gör att vi har lättare att veta vart vi ska leta.


 
I vårt vattenlabb kan vi själva ta snabbprover för att få en första indikering om det finns bakterier i vattnet.

- Det tar cirka 18 timmar att få svar på ett av våra egna snabbprover, när vi skickar iväg det tar det cirka 36 timmar att få svar, säger Benny Andersson, processtekniker. Ibland behöver vi även skicka iväg vattenprover men genom att vi har ett eget labb kan vi få snabbare svar och gå ut med information till invånarna.

För att informera om vattenläckor och andra driftstöringar så använder vi oss av sms. Alla som är folkbokförda på den adress det gäller får ett sms. Får du inte sms kan det bero på att du kanske har ett kontantkort. Läs mer och registrera dig här »
 
Vattenläget i hela Östhammars kommun är fortfarande ansträngd. Därför gäller restriktioner för vattenanvändningen i hela kommunen från den 6 maj och tills vidare. Läs mer om vattenläget här »
 
Har du frågor om vattnet och avloppet är du alltid välkommen att höra av dig till oss! 020-37 93 00 eller info@gastrikevatten.se


Nyheten skapad 2019-06-04 08:57:15
Senast ändrad 2019-06-04 09:05:00
Nyheter
2019-07-08
Tack för att du följer våra uppmaningar och restriktioner - tillsammans gör vi skillnad!
Vattensituationen är fortfarande ansträngd i Östhammars kommun och bevattningsförbudet gäller fortfarande. I Gävle-Valbo med ytterområden, centrala Ockelbo och Lingbo gäller fortfarande uppmaningen om att spara vatten. Grundvattennivåerna är fortfarande låga.
Läs mer
2019-06-28

Gästrike Vatten bjöd in till grillkväll till boende i Råbacka / Tjärnäs på kvällen den 26 juni.

Läs mer
2019-06-18
Höjd VA-taxa i Gävle för tre år
För att vi fortsatt ska säkra leveransen av dricksvatten och rena avloppsvattnet för Gävle behöver vi fortsätta att utveckla det befintliga VA-nätet i takt med att Gävle kommun växer. Därför höjer vi nu brukningstaxan i Gävle stegvis tre år framåt. Anledningen till höjningen innefattar bland annat omfattande investeringar i nytt vattenverk och reningsverk samt en fortsatt hög tillväxt genom fler exploateringsområden. Läs mer
2019-06-04
Onsdagen den 29 maj bjöd vi in till öppet hus hos oss i Östhammar för att berätta mer om vår verksamhet, ​om vårt arbete i kommunen, vattenläget och hur vi jobbar framåt för att vattenläget ska bli bättre. Och för att visa hur allt funkar. Det var en lyckad dag med många besökare! Tack till alla er som kom!
Läs mer
2019-05-23
Bevattningsförbudet gäller fortfarande i hela Östhammars kommun och i Gävle-Valbo med ytterområden, centrala Ockelbo och Lingbo gäller fortfarande uppmaningen om att spara vatten. Grundvattennivåerna är fortfarande låga. Tack för att du följer våra uppmaningar och restriktioner, tillsammans gör vi skillnad!
Läs mer
2019-05-15
I Östhammars kommun pågår många arbeten med att förbättra det kommunala dricksvattnet, avloppshanteringen och ledningsnätet samt effektivisera och minimera användningen av dricksvatten. Gästrike Vatten arbetar med flera underhålls- och utvecklingsprojekt av reningsverk och vattenverk samt utredningar inom grundvatten, vattentäkter och reningsprocesser.
Läs mer