Kranmärk dig på Världsvattendagen!

Den internationella Världsvattendagen infaller 22 mars. Passa på att Kranmärka ditt företag/organisation!

Den 22 mars är det FN:s internationella världsvattendag. I den globala 2030-agendan för hållbar utveckling slås tydligt fast att rent vatten är en mänsklig rättighet. Men tyvärr lever fortfarande miljarder människor utan säkert vatten. Därför är temat för årets världsvattendag ”Vatten åt alla”. 

Att alla våra kunder ska ha tillgång till rent och gott vatten är förstås mycket viktigt för oss på Gästrike Vatten. Att vi arbetar med hållbar utveckling är en självklarhet, i synnerhet när våra städer och orter växer och utvecklas.

Vi har ett av Sveriges renaste vatten och det vill vi förstås att vi ska fortsätta ha!

Vi uppmärksammar Världsvattendagen genom vårt arbete med att kranmärka organisationer, företag, föreningar och event.
Nu har du möjlighet att bidra till hållbar vattenförsörjning. Bli kranvattenambassadör och hjälp till att lyfta värdet av vårt vatten!
Genom att Kranmärka din verksamhet visar du att ni tar ansvar och arbetar med hållbar utveckling!
Kontakta oss så hjälper vi dig med tips och stöd!

Läs mer om Kranmärkning»
 
Nyheten skapad 2019-03-18 12:08:33
Senast ändrad 2019-04-16 13:52:28
Nyheter
2019-06-18
Höjd VA-taxa i Gävle för tre år
För att vi fortsatt ska säkra leveransen av dricksvatten och rena avloppsvattnet för Gävle behöver vi fortsätta att utveckla det befintliga VA-nätet i takt med att Gävle kommun växer. Därför höjer vi nu brukningstaxan i Gävle stegvis tre år framåt. Anledningen till höjningen innefattar bland annat omfattande investeringar i nytt vattenverk och reningsverk samt en fortsatt hög tillväxt genom fler exploateringsområden. Läs mer
2019-06-04
Onsdagen den 29 maj bjöd vi in till öppet hus hos oss i Östhammar för att berätta mer om vår verksamhet, ​om vårt arbete i kommunen, vattenläget och hur vi jobbar framåt för att vattenläget ska bli bättre. Och för att visa hur allt funkar. Det var en lyckad dag med många besökare! Tack till alla er som kom!
Läs mer
2019-05-23
Bevattningsförbudet gäller fortfarande i hela Östhammars kommun och i Gävle-Valbo med ytterområden, centrala Ockelbo och Lingbo gäller fortfarande uppmaningen om att spara vatten. Grundvattennivåerna är fortfarande låga. Tack för att du följer våra uppmaningar och restriktioner, tillsammans gör vi skillnad!
Läs mer
2019-05-15
I Östhammars kommun pågår många arbeten med att förbättra det kommunala dricksvattnet, avloppshanteringen och ledningsnätet samt effektivisera och minimera användningen av dricksvatten. Gästrike Vatten arbetar med flera underhålls- och utvecklingsprojekt av reningsverk och vattenverk samt utredningar inom grundvatten, vattentäkter och reningsprocesser.
Läs mer
2019-05-13
120 fastighetsägare i Sälgsjön har nu tillgång till kommunalt VA och de första fastighetsägarna är redan inkopplade. I samband med att Gästrike Vatten avslutar projektet VA Sälgsjön startar fastighetsägarnas projekt med att utföra VA-installationer på sina egna fastigheter.
 
Läs mer